Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoOdermatt osvaja superveleslalom u Cortini

Odermatt osvaja superveleslalom u Cortini

Pred švicarskim skijaškim asom je dug put, ali počinje sličiti svom legendarnom sunarodnjaku na više načina: svestran, uglađen, skroman i – što je najvažnije – dominantan bez obzira na kojoj podlozi se natječe.

Staza na kojoj su danas skijaši vozili super-G-u je vrlo nezgodna staza odnijela brojne žrtve, uključujući nekoliko poznatih imena.

Međutim, za Odermatta je izgledao kao da je skijao tu svaki dan u životu.

Sve vrijeme je bio kontrolisao vožnju i jedini čovjek koji je tehnički bio sposoban izvesti ozloglašeni zavoj “Delta” velikom brzinom, Pun samopouzdanja, vjere u sebe majstorski je završio vožnju i osvojio prvo mjesto.

Marco i Dominik razgivor u cilju

Njegov ključni suparnik, prošlosezonski osvajač kristalnog globusa u superveleslalomu Aleksander Aamodt Kilde (NOR), postao žrtva zamke na Delti. Nije mogao savladati ovaj zavoj i promašio je kapiju.

To stavlja 25-godišnjeg Odermatta sa 148 bodova na vrh poretka Audi FIS Svjetskog kupa u superveleslalomu.

Omermatt i Kilde u cilju

Ovo mu je bila osma pobjeda u sezoni, a četvrta u super-G-u, gdje nije propustio postolje u cijelom razdoblju. Vodi i u veleslalomskom poretku i treći je u ukupnom poretku spusta.

Dominik Paris drugo mjesto

Dominik Paris iz Italije završio je drugi (+0,76), na oduševljenje domaće publike. Bio je prvi izvan vrata trkom koja je izgledala nesavršeno, ali se suprotstavio ostatku terena dok su se borili s hvatljivom, brzom podlogom.

Daniel Hemetsberger treće mjesto
Marco na startu
Odermatt u vožnji
DANIEL Hemetsberger treći

Daniel Hemetsberger (AUT) bio je treći sa solidnom vožnjom. Bilo je to njegovo prvo postolje u superveleslalomu i dovoljno da osigura svoje mjesto u natjecateljskom austrijskom timu za FIS Svjetsko prvenstvo.

Povezane vijesti: Odermatt ponovo prvi u Cortini d’Ampezzo

Pratite nas na Facebook akter.ba

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -