Četvrtak, 22 Februara, 2024
HomeAktuelnoNjemačka podružnica SVB-a zatvorena

Njemačka podružnica SVB-a zatvorena

Njemačka podružnica SVB-a zatvorena je zato što je dovedeno u opasnost ispunjenje obveza prema vjerovnicima, objasnio je BaFin, naglasivši ujedno da to nema šireg učinka na njemački bankarski sector

Njemački financijski regulator BaFin izvijestio je u ponedjeljak da je zatvorio podružnicu propale američke banke Silicon Valley Bank (SVB), istaknuvši kako njezino poslovanje ne predstavlja prijetnju financijskoj stabilnosti.

Njemačka podružnica SVB-a zatvorena je zato što je dovedeno u opasnost ispunjenje obveza prema vjerovnicima, objasnio je BaFin, naglasivši ujedno da propast američke banke nema šireg učinka na njemački bankarski sektor.

“Problemi Silicon Valley Bank Germany Branch ne predstavljaju prijetnju financijskoj stabilnosti”, utvrdio je BaFin, dodajući da su izdali zabranu prodaje i plaćanja banci.

Američka agencija za osiguranje depozita (FDIC) objavila je u petak da je preuzela banku SVB sa sjedištem u Silicijskoj dolini, specijaliziranu za financiranje startupova, podsjeća agencija Dpa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -