Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoNije se vratio u zenički zatvor: Ubica ekonomiste iz Gračanice uhvaćen na...

Nije se vratio u zenički zatvor: Ubica ekonomiste iz Gračanice uhvaćen na granici

Prije deset godina kaišem zadavio Jusufa Aldobašića

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Trebinje 17. januara uhapsili su Nedžada Mostarlića (31) iz Banovića, za kojim je MUP ZDK raspisao potragu zbog ubistva.

Mostarlić je uhapšen na graničnom prijelazu Zupci, prilikom ulaska u BiH, te je predat službenicima Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Zenica.

Pronašli tijelo

Kako nezvanično saznajemo, za Mostarlićem je raspisana potraga jer se s dopusta nije vratio na izdržavanje kazne u zenički zatvor.

On u Zenici izdržava kaznu za svirepo ubistvo Jusufa Aldobašića iz Donje Orahovice kod Gračanice koje se desilo prije deset godina.

Ekonomista Aldobašić ubijen je 13. avgusta 2013. godine u stambeno-poslovnom prostoru u Donjoj Orahovici. Nestanak Aldobašića policiji je prijavila njegova porodica 23. avgusta, a dan kasnije je u spomenutom objektu sin pronašao njegovo tijelo.

Fizički nasrnuo na žrtvu

Obdukcijom je utvrđeno da je ubica fizički nasrnuo na Aldobašića, a zatim ga zadavio kaišem koji mu je stezao oko vrata.

Nedžad Mostarlić je uhapšen 31. avgusta 2013. godine u Banovićima.

Porodica je mislila da je Aldobašić kod rodbine u Doboju, ali su krenuli u potragu za njim nakon što im je došao telefonski račun od 4.000 KM, za koji se sumnjalo da ga je napravio ubica zovući “vruću liniju” te da je Aldobašićev automobil slupao kod Mostara.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -