Utorak, 18 Juna, 2024
HomeZanimljivostiNajduža željeznička linija na svijetu: Putovanje od zapada Evrope do Dalekog istoka

Najduža željeznička linija na svijetu: Putovanje od zapada Evrope do Dalekog istoka

Najduža željeznička linija na svijetu, koja je otvorena prije dvije godine, proteže se od zapada Evrope do Dalekog istoka u dužini od skoro 19.000 kilometara. Ova fascinantna ruta omogućava putnicima da dožive najduže putovanje vozom na svijetu, prolazeći kroz 13 zemalja, uključujući Španiju, Poljsku, Bjelorusiju i Mongoliju.

Putovanje ovom željezničkom linijom je nevjerovatno iskustvo. Voz prolazi kroz impresivne gradove poput Pariza, Moskve i Pekinga, pružajući putnicima priliku da istraže različite kulture i tradicije tokom svog putovanja. Za sve one avanturiste koji su spremni za ovaj epohalni izazov, putovanje od Portugala do Singapura traje 21 dan.

Iako je putovanje vozom najčešće vezano za dug put, ovaj putnički voz pruža sve što je potrebno za udobno putovanje. Spavaća kola, vagon restorani i mogućnost šetanja pružaju putnicima mogućnost da se opuste i uživaju u udobnosti dok prolaze kroz fascinantne predjele.

Ipak, trenutna politička kriza u Ukrajini je uzrokovala obustavu vožnje na ovoj željezničkoj liniji. Putnici će morati čekati da se situacija poboljša prije nego što nastave ovo spektakularno putovanje. Unatoč trenutnoj obustavi, ova željeznička linija ostaje na popisu želja mnogih putnika, čekajući bolje dane.

S obzirom na duljinu ove rute i raznolikost zemalja kroz koje prolazi, putovanje vozom ovom željezničkom linijom pruža jedinstvenu avanturu. Kampanja puta preko kontinenta, upoznavanje različitih kultura i pejzaža, sve su to razlozi zbog kojih bi ova ruta trebala biti na listi svakog putničkog entuzijasta. Dok čekamo povoljniju političku situaciju, ova fascinantna željeznička linija ostaje simbol nevjerovatnih putešestvija koja čekaju avanturiste širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -