Utorak, 18 Juna, 2024
HomeZanimljivostiKako koristiti umjetnu inteligenciju i ostati relevantan u promjenjivom poslovnom okruženju

Kako koristiti umjetnu inteligenciju i ostati relevantan u promjenjivom poslovnom okruženju

Iako umjetna inteligencija (AI) postaje sve prisutnija u poslovnim operacijama, mnogi radnici još uvijek nemaju interes za ovu novu tehnologiju. Međutim, rukovoditelji su svjesni važnosti AI-a i žele zaposliti ljude koji su sposobni koristiti ovu vještinu, prema izjavi IBM-ovog izvršnog direktora.

Prema istraživanju Slack Workforce Laba, gotovo svi rukovoditelji (96 posto) smatraju da je hitno potrebno ugraditi AI u svoje poslovne operacije. Međutim, više od dvije trećine radnika priznaje da nikada nije koristilo umjetnu inteligenciju. Lydia Logan, potpredsjednica za globalno obrazovanje i razvoj radne snage u IBM-u, naglašava da radnici koji ne uče koristiti AI rizikuju gubitak prilika i napredak u karijeri.

Prema Logan, nije potrebno detaljno proučavati strojno učenje ili analitiku podataka kako biste bili relevantni u promjenjivom poslovnom okruženju. Jedina vještina AI-a koja je u “ludoj potražnji” je brzo inženjerstvo. Ona potiče sve radnike da se informiraju o ovom polju.

Za početak sa prompt-inženjeringom, Logan ističe važnost postavljanja dobrog upita AI alatu kako biste dobili dobar odgovor. Također je naglasila da se profesionalci u svim fazama karijere mogu koristiti učenjem kako najbolje koristiti umjetnu inteligenciju, a posebno oni s nižim obrazovanjem mogu vidjeti najveće dobitke. Poslodavci u sektoru AI-a sve više cijene vještine, a ne samo diplome.

Prema istraživanju IBM-a, četiri od 10 izvršnih direktora planiraju zaposliti dodatno osoblje zbog AI-a. Stoga je važno da radnici steknu ove vještine kako bi ostali konkurentni u rastućem sektoru umjetne inteligencije.

Ukoliko želite poboljšati svoje prompt-inženjerske vještine, možete pronaći osnovne online upute ili vježbati pisanje detaljnih upita na generativnim AI alatima kao što su Chat GPT ili Microsoft Copilot.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -