Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeAktuelnoMikaeli uručen Veliki kristalni Globus

Mikaeli uručen Veliki kristalni Globus

Mikaela Shiffrin je postavila novi lični rekord za bodove u sezoni,  2206 bodova, pošto je osvojila svoj peti ukupni kristalni globus ove sezone.

Njen drugi ukupni globus zaredom.

Marcel Hirscher je osvojio 8 Globusa, Annemarie Moser-Pröll 6 Globusa i Marc Girardelli  5 Globusa. Jedini su skijaši u historiji koji su osvojili ukupni Svjetski kup najmanje pet puta.

Lara Gut-Behrami druga i Petra Vlhova treća u generalnom plasmanu

Shiffrin je ove sezone ostvarila nevjerovatnih 14 pobjeda u Svjetskom kupu, uz pobjedu na svjetskom prvenstvu u  Franscuskoj u veleslalomu.

Priznanja se nastavljaju dok Shiffrin završava sezonu 2022-23 kao osvajać titula u ukupnom poredku u disciplinama  slalomu i veleslalomu. To joj daje 10 titula discipline u karijeri.

Shiffrin je dobila još jedno iznenađenje nakon trke dok ju je intervjuirao njen partner i kolega skijaška zvijezda Aleksander Aamodt Kilde (NOR), koji je bio pomoćni novinar. Kroz radosni smeh Shiffrin je jasno stavila do znanja da će sledeće sezone biti još najvažnijih događaja.

Izjava Mikaele Shiffrin

Osećam se dobro, ovo je neverovatno. Osećam se odlično. Sve ove žene su se borile u drugoj vožnji. Jedva sam se progurao pored Thee (Stjernesund), svaka čast. Velike čestitke Valu (Grenier) i svim ženama ove sezone. Uzbuđena sam što ću se vratiti i ponoviti to sljedeće sezone”, rekla je Shiffrin za Kilde.

Marco Odermatt i Mikaela Shiffrin osvajaći Velikog kristalnog Globusa u ukupnom plasmanu

Američka zvijezda ne planira usporavanje niti planira veliko slavlje.

“Naći ću malo vremena na plaži samo nekoliko dana, a zatim se vratiti ovdje u Evropu na nekoliko skijaških testova i onda malo dužu pauzu”, rekla je Shiffrin. “Vratićemo se u Evropu za početak sledeće sezone pre nego što to budemo znali.”

Američka zvijezda ne planira usporavanje niti planira veliko slavlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -