Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoBriljantni Braaten osvaja prvi slalomski Kristalni globus

Briljantni Braaten osvaja prvi slalomski Kristalni globus

Sezona alpskog skijanja u Audi FIS-u bila je triler od početka do kraja, pa je bilo prikladno da posljednja zimska trka bude apsolutna potres.

22-godišnji Lucas Braaten (NOR) sa slalomskim Kristalnim globusom

S obzirom da je slalomski Kristalni globus još uvijek za osvajanje i nekoliko trkača i dalje u borbi, vrhunska tehnološka imena su se borila u Soldeuu kako bi pokušali osvojiti slavu dok je zavjesa pala za sezonu 2022-23.

Besprijekorni par nastupa donio je Ramonu Zenhaeusern-u (SUI) pobjedu na dan u Andori, što je sama po sebi inspirativna priča s obzirom na njegovu borbu sa samopouzdanjem na početku sezone.

Ali Lucas Braaten (NOR) je bio taj koji je ukrao centar pažnje svojim drugim mestom (samo +0,06 sekundi zaostatka). Novom klincu na norveškom bloku bilo je dovoljno samo da savlada svog saigrača, slalomskog velemajstora Henrika Kristoffersena (NOR), koji je došao treći do titule.

22-godišnji Lucas Braaten (NOR) sa slalomskim Kristalnim globusom

Braathen je prebolio operaciju usred sezone, kako bi mu uklonio slijepo crijevo, nekako zadržavši snagu i kondiciju za ovaj ključni napad. Emotivni ‘Pinheiro’ je ranije na društvenim mrežama izjavio da je njegova misija da podigne titulu.

Ovaj globus predstavlja svaki težak izbor i žrtvu, svu posvećenost koju sam u ovo uložio od svoje devete godine,” rekao je Braaten nakon što je podigao stakleno posuđe. “Ovaj put dijelim sa svojim tatom. Nevjerovatno je da smo danas ovdje. Na svom je mjestu. To je mjesto gdje mu je mjesto.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -