Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeAktuelnoMikaela kraljica slaloma dobija  kristalni Globus

Mikaela kraljica slaloma dobija  kristalni Globus

Nakon današnje posljednje  utrke u Soldeu (Andora) Mikaeli je urućen kristalni Globus za disciplinu slalom. Pregled osvojenih bodova: Mikaela ima 945 bodova to je +290 bodova više od drugo plasirane Wendy Holdener koja je osvojila 655 bodova. Petra nije uspjela osvojitii drugu poziciju u ukupnom poredku discipline slalom  jer je danas Wendy sa petom pozicijom osvojila dovoljno bodova. Petra na kraju ima  630 bodova.  Na četvrtom mjestu je Lena Duerr 493 boda. Peta je Anna Swenn Larsson 470 bodova.

U današnjoj  u utrci slaloma treće mjesto možda nije poznato za Shiffrin – nevjerovatno je to bio njen drugi najgori rezultat cijele sezone – ali kao što je njen način, ona je uzimala čistu pozitivu.

“Bilo je zaista zabavno trkati se, to je izazovna staza i zanimljivo je završiti sezonu s tim jer za mene to daje mnogo uvida u stvari na kojima možemo raditi tokom ljeta i na pripreme za sljedeće sezone”, rekla je Mikaela koja završava 11 slalomskih trka sa rekordom od: šest pobjeda, tri druga mjesta, trećim i petim mjestom.

Činjenica o kojoj razmišlja o sljedećoj sezoni nakon njenih napora u ovom mandatu – 13 pobjeda u ovok sezoni do sada – bez sumnje će biti zastrašujuća za njene rivalke. Ali američka superzvijezda je dala kratak uvid u to kako je trkati se s oznakom najboljeg ikada.

„Na svakoj trci osjećam težinu toga što moram biti jedan od najboljih na svijetu bez obzira na to koji je dan, što je zapravo privilegija, ali ponekad je prilično teško“, rekla je Shiffrin. „Ali danas nije bilo teško. Osjećao sam se kao zaista dobra prilika.”

Ona će nastojati da svoj ukupni pobjednički rekord u Svjetskom kupu poveća na 88 u sutrašnjem veleslalomu, iako je Vlhova jasno dala do znanja da je rivalstvo između njih dvoje živo i snažno.

“I u Veleslalomu  se osjećam dobro, pokušaću  da napadnem, da uradimo što više mogu, da samo uživam i pokažem svoje skijanje”, rekla je osnažena zvijezda.

Ne propustite sutra je posljednji veleslalom ove sezone. Prva trka počinje u 9:00 a druga u 12:00.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -