Utorak, 16 Jula, 2024
HomeMagazinFilm/TVMaya Berović ostvarila svoju prvu glumačku ulogu u filmu "Megdan: Između vode...

Maya Berović ostvarila svoju prvu glumačku ulogu u filmu “Megdan: Između vode i vatre”

Pjevačica Maya Berović debitovala je kao glumica u filmu “Megdan: Između vode i vatre”, koji je nedavno imao svjetsku premijeru na Iskija global festivalu u Napulju. Uz Vojina Ćetkovića, Enisa Bešlagića, Viktora Savića i Ninu Seničar, Berović je uspješno iznijela svoju ulogu zahvaljujući svojim glumačkim vještinama.

Producent i scenarista filma, Aleksa Balašević, sin slavnog Đorđa Balaševića, izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne transformacije Maye Berović u glumicu.- Reditelj Todor Čapkanov je povjerio Mayi važnu ulogu, za koju je morala savladati rumunski jezik. Izazov je bio veliki, ali je Berović uspjela. Svi glumci su bili oduševljeni njenim radom i načinom na koji je brzo savladala novu disciplinu. Naša pjevačica je dokazala da je talentirana umjetnica koja lako prihvaća nove izazove. Pozivam je za daljnje filmske projekte – izjavio je Aleksa Balašević.

Maya je s oduševljenjem prihvatila ovu priliku i izrazila nestrpljenje da čuje reakciju publike na njen glumački debut.- Prvi put predstavljam sebe publici kao glumica i sretna sam zbog toga! Kada su mi rekli da ću glumiti na stranom jeziku, to me najviše privuklo. Nikada ranije nisam bila u Rumuniji, niti sam ikada čula rumunski jezik, pa mi je to bio izazov. Ali ja ne volim jednostavne stvari, volim da sve bude komplikovano, pa tako i moja prva filmska uloga. Igram snažnu, moćnu ženu koja ima veliki utjecaj u filmu. Velika mi je čast što sam dio ovog filma Alekse Balaševića, u kojem igraju vrhunski glumci – izjavila je Berović.

U filmu “Megdan: Između vode i vatre” također se ističe Enis Bešlagić, čije će uloge posebno inspirisati mlade ljude.- Enisova uloga će imati jak utjecaj na mlade. On igra beskrajno optimističnog lika koji je inspirisan stvarnim osobama. Enis je svojom izvedbom pokazao svoj svjetski talent. Film prikazuje sukob optimizma propalog menadžera i mladog potencijalnog sportaša koji je pesimističan zbog svojih prošlih iskustava – rekao je Aleksa Balašević za N1.

Osim poznatih glumačkih imena, ovaj film je okupio i vrhunsku ekipu.- Cjelokupni projekat je započeo kada je Todor Čapkanov pristao biti reditelj filma. On je do sada radio s velikim holivudskim zvijezdama kao što su Morgan Freeman, Gerard Butler i Salma Hayek. Drago mi je što je imao priliku sarađivati s našim najpoznatijim glumcima i što je napravio film koji će biti poznat svjetskoj publici – izjavio je Balašević.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -