Kupači u Crnoj Gori ne slušaju upozorenja: Sedam osoba spašeno iz mora

Iako su na svim plažama danas vidno istaknute crvene zastavice, spasilački timovi Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) imali su ovog popodneva pune ruke posla na plažama širom Bara

0
112

Iako su na svim plažama danas vidno istaknute crvene zastavice, spasilački timovi Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) imali su ovog popodneva pune ruke posla na plažama širom Bara, i za nekih sat vremena iz talasa su izvadili sedmero kupača.  

Iz UPSUL su apelirali na građane i turiste da ne ulaze u more i zbog velikih talasa i istaknutih crvenih zastavica.

-U 14:08 Pomorsko Operativni Centar je dobio informaciju da se na zapadnom dijelu sutomorske plaže nalaze četri osobe na bovama i traže pomoć. Čamac SAR-5 se odmah uputio iz barske luke, nakon deset minuta stigao na lice mjesta, gdje su naši spasioci iz uzburkanog  mora  izvadili tri  muške i jednu žensku osobu kojima je život bio ugrožen.  Već  u 14:30 dobili smo novu informaciju da je potrebna asistencija u Čanju, gdje smo iz mora izvadili i spasili još jednu stariju osobu- rekao je VijestimaŽarko Lukšić,  načelnik UPSUL Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja.

Direktor UPSUL Safet Kočan saopštio je Vijestima da su dvadesetak minuta poslije akcije  u Sutomoru i Čanju pripadnici UPSUL na brodu SAR 5 imali još jednu uspješnu intervenciju-kod glavnog lukobrana Luke Bar izvadili su iz mora dvoje kupača starosti 17 godina, koje je nevrijeme odvuklo daleko od plaže. 

-Uslijed lošeg vremena i velikih talasa naše plovilo SAR-5 je zajedno sa pripadnicima granične policije  preventivno upozoravalo kupače na plaži u Šušanju da ne ulaze u uzburkano more, a brod SAR 4 je takođe preventivno bio upućen ka Ucinju, dodao je Kočan.

Spasilački brod UPSUL oko 16:45 sati intervenirao je u Sutomoru, ispred plaže hotela “Korali”. Desetak kupača ušlo je u more uprkos upozorenjima, nakon čega su nadležni intervenirali i izvukli ih na plažu, objavile su Vijesti.