STANJE NA CESTAMA Saopćenje BIHAMK-a

Krenuli ste na more ili s mora: Spremite se, očekuju vas gužve na ovim graničnim prijelazima

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz rijećne tokove iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz BiH bilježimo na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.