Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiPolitikaKomšić: Grabar-Kitarović miješa se u unutrašnje stvari BiH, pokušavam biti suzdržan

Komšić: Grabar-Kitarović miješa se u unutrašnje stvari BiH, pokušavam biti suzdržan

Nadam se da će to prestati s okončanjem kampanje, naglasio Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas da ne želi komentirati izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović tokom njene posljednje posjete BiH. 

– Sve što kažem koristit će se u predsjedničkoj kampanji u Republici Hrvatskoj, pokušavam biti suzdržan. Očekujem da će biti takvih sličnih poteza – rekao je Komšić. 

I u ovom slučaju, kako je potvrdio, u pitanju je miješanje u unutrašnje stvari BiH. 

– Može se reći da je to miješanje u unutrašnje stvari, ne samo zbog dolaska nego i zbog njenih izjava. Nadam se da će to prestati s okončanjem kampanje – naglasio je Komšić.

On je komentirao i dokumentu Program reform, koji će biti upućen u sjedište NATO-a u Briselu nakon formiranja Vijeća ministara BiH,  rekavši kako u dokumentu nema ništa što je nemoguće ispuniti.

– Javnost će moći da vidi dokument. Nije uredu da cirkulira po javnosti, a da nije upućen u sjedište NATO-a u Briselu. Dokument je strukturiran tako kako se strukturira Godišnji nacionalni plan (ANP). Drukčije se zove, to je tačno – kazao je Komšić.

Dodao je kako je riječ o programu koji se šalje u Brisel kako bi se aktivirao MAP.

– Neko bi da koristi taj dokument za svoje političke obračune – rekao je Komšić.

Novinari su ga pitali i da prokomentira hapšenje Osmana Osmanovića kojem je određen pritvor u Srbiji.

Podsjetio je da je za vrijeme obavljanja njegove dužnosti ambasadora u Beograda bilo teško izdejstvovati da se uhapšene osobe prebace u Bosnu i Hercegovinu.

– Ostaje da se vidi za šta se tereti i ostaje da se vidi da li Srbija ima želju za dobrosusjedskim odnosima – kazao je Komšić.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -