Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiPolitikaKolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod

Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog Izbornog zakona, koji je diskriminirajući

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Radio Vitez kazala je da neće dozvoliti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod.

– Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog Izbornog zakona, koji diskriminira naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspjeti. Ne prihvatam podlu floskulu o tome da se Hrvatska miješa u unutrašnja pitanja druge države. Ustav Republike Hrvatske nam nalaže skrbiti o našem narodu u Bosni i Hercegovini – kazala je Grabar-Kitarović. 

Kako je istakla, Hrvatska, prema Dejtonskom mirovnom sporazumu čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obavezu skrbiti o stabilnosti BiH, a te stabilnosti nema bez punog ostvarenja prava Hrvata u BiH.

– Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju. U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvijek imate prijatelja i saveznika, u mom uredu ste uvijek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015. A neki drugi? Oni bi najradije da ne glasate, jer znaju da vaše povjerenje nikad neće imati – rekla je Grabar-Kitarović.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -