Utorak, 16 Jula, 2024
HomeSportNogometKlasik nogometa između Španije i Francuske: Polufinale Eura 2021

Klasik nogometa između Španije i Francuske: Polufinale Eura 2021

Polufinalni dueli na Evropskom prvenstvu su danas i sutra, a večeras je na rasporedu pravi klasik evropskog i svjetskog nogometa između Španije i Francuske. Oba tima dolaze u polufinale iz “smrtonosnog” dijela žrijeba, ali su imali različite putove do ove faze takmičenja.

Španija je dominirala na prvenstvu, savladavši sve protivnike i pokazavši svoju moć. Međutim, imaju i nekoliko problema s povredama i suspenzijama. Dani Carvajal, Robin Le Normand i Pedri neće biti dio tima danas, što će predstavljati veliki izazov za Špance.

S druge strane, Francuzi su imali nešto teži put do polufinala. Nisu uspjeli opravdati svoj status favorita te su oslanjali se na autogolove protivnika. Kylian Mbappe, jedan od najtalentiranijih igrača današnjice, nije bio u svojoj najboljoj formi na ovom Euru, ali se trenutak istine približava i nadaju se da će ekipa pronaći pravu formu na vrijeme.

Duel između Španije i Francuske je uvijek poseban i ima dugu tradiciju. Očekuje se da će ovo biti neizvjesna utakmica, u kojoj će obje ekipe pokušati ostvariti svoju igru. UEFA je odredila slovenačku ekipu da sudi ovaj dvoboj, a igrat će se na Allianz Areni u Minhenu pred 66.000 gledalaca.

Svi ljubitelji nogometa s nestrpljenjem iščekuju duel između ovih dvaju fudbalskih velesila. Da li će Španija nastaviti svoj impresivan niz ili će Francuzi napokon pronaći svoju igru? Ostaje nam da vidimo rezultat ovog uzbudljivog polufinala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -