Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiSvijetKanadska majka prešla 11.266 kilometara u potrazi za nestalim sinom u Vijetnamu

Kanadska majka prešla 11.266 kilometara u potrazi za nestalim sinom u Vijetnamu

Heder Mekartur, 35-godišnja majka iz Kanade, odlučila je preći 11.266 kilometara kako bi pronašla svog nestalog trogodišnjeg sina koji je prije više od četiri mjeseca otputovao s ocem u Vijetnam i nije se vratio kući. Ona tvrdi da je njen sin kidnapovan. Nakon što je dobila mejl od oca djeteta u kojem je objašnjeno da će se njihov dolazak kasniti zbog manje koprivnjače, Heder je otišla u Vijetnam tragaći za svojim sinom.

U svojoj očajničkoj potrazi, Heder je angažovala privatnog detektiva Džejkoba, koji je otkrio jezivu fotografiju djeteta na zadnjem dijelu motocikla bez cipela, kacige i majice, sa dvoje ljudi koje majka nikada ranije nije vidjela. Heder je obišla mnoge policijske stanice u Vijetnamu, ali većina nije pokazivala interes za njen slučaj.

Kako bi prikupila sredstva i pokrenula sudski postupak u Vijetnamu, Heder je pokrenula GoFundMe kampanju kojoj se odazvalo više od 200 ljudi, prikupivši više od 25.000 dolara. Policija Toronta je objavila fotografiju oca djeteta, Loka Fua Džeja Leja, i zatražila pomoć javnosti u njegovom pronalasku zbog sumnje da je umiješan u otmicu djeteta.

Heder tvrdi da je otac odbio poslati fotografiju ili sliku osipa kojeg je tvrdio da dječak ima. Ona također navodi da je otac spomenuo neplaćanje alimentacije i druge troškove kao razlog što se nije vratio u Kanadu s djetetom.

Heder ističe da je svjesna da njen sin i otac još uvijek borave u Vijetnamu prema informacijama policije Toronta i njenih advokata.

Vjerujući da će njen naporan rad dati rezultate i da će ponovno vidjeti svog sina, Heder se nada da će advokati i odmor pomoći u pronalasku djeteta. Džeja Leja traže na osnovu potjernice širom Kanade zbog otmice u suprotnosti s nalogom o pritvoru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -