Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeAktuelnoKada je žena ostarjela? Ovo su dvije stvari koje je odaju...

Kada je žena ostarjela? Ovo su dvije stvari koje je odaju…

Svi starimo, ali kada počinje starost? Mnogi ljudi vjeruju da su znaci starosti sijeda kosa, bore, suva i manje elastična koža. 

Erih Marija Remark, njemački pisac i stručnjak sa žensku psihologiju, nije se složio sa tim. Erih je smatrao da žena stari kada se u njenom ponašanju pojave sljedeće stvari:

1. Na prvom mjestu je ženina potreba da sakrije svoje nedostatke. 

Mnoge žene ovo rade, pokušavajući da sakriju svoje prave godine, zaborave da godine nisu važne – maniri su ono važno. Naročito u savremenom svijetu žene rade različite stvari da bi sakrile da stare. Pribjegavaju raznim estetskim korekcijama i tretmanima, prave eksperimente, a to im sve nije potrebno.

Da biste bile mlade važno je da ostanete mlade u srcu. Vaše godine starosti će odati hod, način govora, glas i ponašanje. Zato ispravite ramena, budite ponosne na sebe, prestanite da pušite da biste sačuvali glas i izbjegavajte stres. Stari smo onda kada prestanemo da činimo gluposti. 

2. Bilo kakvi pokušaji sakrivanja godina su glupi. Ponekad ćete zbog toga biti smiješni, jer ćete naglasiti apsurdnost svega. Godine nisu razlog da prestanete da vodite brigu o sebi. Njegujte svoje tijelo i svoju kožu, koristite blage kreme, neutralnu šminku i dobru, kvalitetnu kozmetiku. 

Ne budite vulgarne, to je važno. Drage dame, ne skrivajte godine, ponosite se njima. Godine nisu ništa do datuma na ličnoj karti. Čuvajte sebe i ne uzimajte sve k srcu. Godine će da vam donesu mudrost i iskustvo, pa ćete shvatiti da je na svijetu jako malo uistinu važnih stvari.

Pročitajte i ovo: SVAKODNEVNO TO RADITE: Ovih pet stvari pospješuju starenje

Pratite nas na facebook akter.ba – Kada je žena ostarjela? Ovo su dvije stvari koje je odaju…

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -