Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiSvijetIzrael poduzima mjere opreza, ali je li to dovoljno?

Izrael poduzima mjere opreza, ali je li to dovoljno?

Izraelci su preduzeli korake kako bi bili oprezniji u svojim operacijama, ali je li to dovoljno? Ovo pitanje postavio je glasnogovornik State Departmenta SAD-a, John Kirby, nakon što je izrazio svoje negodovanje zbog neselektivnog bombardovanja koje Izrael vrši, što rezultira žrtvama među civilnim stanovništvom.

“Izrael je poduzeo neke korake da bude oprezniji u svojim operacijama. Ali je li to dovoljno? Ne. Zato ćemo nastaviti raditi na tome, nastavit ćemo raditi na ovome”, izjavio je Kirby.

Kirby je istakao svoj protivljenje neselektivnom bombardovanju koje Izrael provodi i koje rezultira smrću civila. U cilju rješavanja ove problematike, Sjedinjene Američke Države nastavljaju surađivati ​​s Izraelom kako bi bili precizniji i oprezniji u svojim operacijama.

Civilne žrtve kao rezultat izraelskog bombardovanja izazvale su međunarodnu osudu i apelacije za prestanak nasilja. Prema izvješćima, od početka sukoba u Gazi, više od 200 palestinskih civila, među kojima su mnogi djeca, izgubilo je život, dok je veliki broj civila ostao bez domova.

Izrael je suočen s pritiscima međunarodne zajednice i pozivima na prestanak nasilja. Kirbyjeva izjava o potrebi za većom opreznošću i selektivnosti u operacijama Izraela dodatno naglašava važnost rješavanja pitanja civilnih žrtava u kriznim područjima.

Ostaje za vidjeti hoće li navedene mjere opreza i preciznosti biti dovoljne za smanjenje broja civilnih žrtava ili će biti potrebne dodatne akcije kako bi se postigao željeni cilj – zaustavljanje nasilja i zaštita ljudskih života.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -