Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiSvijetUhapšen državljanin BiH za kojim je raspisana međunarodna potjernica

Uhapšen državljanin BiH za kojim je raspisana međunarodna potjernica

Pripadnici Savezne policije iz Ahena su u proteklim danima uspjeli da uhvate nekoliko osoba za kojima su bile raspisane nacionalne, ali i međunarodne potjernice. Jedan od privedenih je i državljanin Bosne i Hercegovine (48), koji je zaustavljen na njemačko-belgijskoj granici. Nakon detaljne provjere, njemačka policija je shvatila da je pred njima čovjek koji se vodi kao bjegunac i za kojim je raspisana međunarodna potjernica koju je izdala Nizozemska.

Kako se navodi, ovaj osumnjičeni se tereti za ilegalno posjedovanje vatrenog naoružanja, ali su mu pripisana i druga krivična djela. Evropska potjernica je bila raspisana zbog teških kršenja zakona koja je ovaj pojedinac navodno počinio širom Evrope.

Nakon hapšenja, osumnjičeni se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i bit će izručen Nizozemskoj kako bi se suočio sa optužbama. Njemačka policija je u posljednje vrijeme otkrila nekoliko osoba iz Bosne i Hercegovine koje se nalaze na potjernicama, kako nacionalnim tako i evropskim. Nedavno je privedena i djevojka iz BiH, koja je bila nastanjena u Italiji, a za kojom je bila raspisana evropska potjernica zbog krivičnog djela “kompjuterska prevara”.

Ovo hapšenje još jednom ukazuje na važnost međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala. Raspisane potjernice pokazuju da se krivični djela ne zaboravljaju, te da će počinioci biti privedeni pravdi čak i ako se skrivaju na međunarodnom nivou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -