Utorak, 18 Juna, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaHyundai predstavlja novi električni model Inster na Busan Motor Show-u

Hyundai predstavlja novi električni model Inster na Busan Motor Show-u

Hyundai, poznati azijski proizvođač automobila, najavljuje lansiranje svog prvog čisto električnog modela u A segmentu na evropskom tržištu. Ovaj događaj će se odigrati na Busan Motor Show-u, a automobil će nositi naziv Inster.

Prije službenog debija, Hyundai je podijelio teaser slike novog modela. Osim naziva, saznajemo da će model biti poznat i pod nazivom Casper Electric na lokalnom tržištu. Ovo je evolucija prethodnog benzinskog modela Casper koji se prodaje na azijskim tržištima od 2022. godine.

Novi Hyundai Inster kombinuje karakteristike kompaktnih SUV-ova sa trenutnim trendovima u električnoj mobilnosti. Robusna LED dnevna svjetla sprijeda i pikselasta svjetla odzada, koja su prvi put viđena na Ioniqu 5, svjedoče o ovom novom pristupu dizajnu.

Iako Hyundai nije otkrio detalje o pogonskom sistemu, poznato je da će Inster imati autonomiju do 355 kilometara prema WLTP ciklusu. Ovo je veoma solidan domet za vozilo iz A segmenta, što će sigurno privući pažnju potencijalnih kupaca.

Debi Hyundai Instera će se desiti na prestižnom Salonu mobilnosti u Busanu krajem ovog mjeseca. Detalji o performansama, karakteristikama i cijeni će biti predstavljeni onda, pružajući nam potpuniju sliku o ovom novom električnom modelu.

Hyundai Inster je samo jedan od mnogih električnih vozila koja dolaze na tržište, dok proizvođači i vozači sve više prepoznaju i usvajaju održive alternative konvencionalnim vozilima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -