Utorak, 18 Juna, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaHuawei i Chery predstavljaju novi model Luxeed R7

Huawei i Chery predstavljaju novi model Luxeed R7

Kineski tehnološki div Huawei i proizvođač automobila Chery udružili su snage i predstavili svoj najnoviji model – Luxeed R7. Ovaj SUV automobil kompaktnih dimenzija i elegantnog dizajna pridružuje se mehanički bliskom S7 sedanut utjelovljuje revoluciju u automobilskom svijetu.

Prve fotografije Luxeeda R7 objavio je na društvenoj mreži Weibo šef Huaweijevog Smart Car Solutions programa, Yu Chengdong. On je otkrio da naziv R7 potiče iz svijeta revolucije te da je ovaj automobil osmišljen da nadmaši konkurenciju premium automobilskih marki.

Dizajn eksterijera Luxeeda R7 je u skladu s prethodnim modelima brendova Aito, Luxeed i Stelato. LED svjetlosne jedinice i površina karoserije ovog modela dijele se s modelom S7 sedan, iako se radi o višoj karoseriji. Također, ovaj automobil je opremljen naprednim ADAS senzorima, uključujući LiDAR na krovu, koji su povezani s Huaweijevim Qiankun ADS 3.0 automatizovanim sistemom vožnje.

Unutrašnjost Luxeeda R7 još nije prikazana, ali špijunski snimci iz Kine sugeriraju da će dijeliti isti dizajn i tehnologiju sa S7 sedanom. S7 sedan dolazi s impresivnim 15,6-inčnim ekranom koji koristi Huaweijev HarmonyOS sistem. U pogledu prostora za putnike i prtljag, Yu Chengdong je obećao da će Luxeed R7 “nadmašiti očekivanja”.

Očekuje se da Luxeed R7 donese inovaciju u segment kompaktnih SUV vozila te postavi nove standarde u pogledu dizajna, tehnologije i udobnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -