Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoGradonačelnik Pule zabranio folk koncerte, a snimljen uz hit Halida Bešlića

Gradonačelnik Pule zabranio folk koncerte, a snimljen uz hit Halida Bešlića

Na Youtubeu danas se pojavio snimak koji prikazuje gradonačelnika Pule Filipa Zoričića na jednom slavlju dok se u pozadini harmonikaši sviraju pjesmu Halida Bešlića “Iznad Tešnja”.

Naime, kako su ranije hrvatski mediji izvještavali, ovaj gradonačelnik je zabranio koncerte narodne muzike koji su se trebali održati 25. marta. U Domu sportova trebali su nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

“Ja sam to vidio na Internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli, jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt”, rekao je Zoričić za Index.

On je također naveo da se ovdje radi o privatnom prostoru te da se on nikada nije bavio time šta drugi slušaju na drugim mjestima. Iako je na ovom snimku djeluje kao da se zabavlja, tvrdi da je ostao samo pola sata.

Podsjećamo, koncert je organizovala agencija Hiljadarka, koja je u saopštenju navela kako ih je nakon postavljenih plakata zvao direktor Doma sportova Mario Peruško rekavši kako je gradonačelnik Zoričić rekao da ne želi “srpska smeća” u svom gradu. (Klix.ba)

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -