Glumac Glumac iz “Igre prijestolja” progovorio o ovisnosti

Glumac iz “Igre prijestolja” progovorio o ovisnosti

Glumac iz “Igre prijestolja” progovorio o ovisnosti

Prošao sam razdoblja prave depresije u kojima sam htio raditi svakakve stvari, otkrio je Kit Harington

Glumac Kit Harington, najpoznatiji po ulozi Džona Snoa (Jon Snow) u seriji “Igra prijestolja”, dugo godina se borio s alkoholizmom. Teško se nosio sa slavom te je imao ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem, a o svemu tome je progovorio u nedavnom intervjuu za “The Sunday Times”.

-Stvari koje su mi se dogodile otkada je serija završila, a koje su se događale tokom snimanja, bile su prilično traumatične prirode i uključivale su puno alkohola, rekao je glumac.

U nekim trenucima se smatrao lošom osobom te je razmišljao da izvrši samoubistvo.

-Prošao sam razdoblja prave depresije u kojima sam htio raditi svakakve stvari, otkrio je.

Niko nije znao za njegovu ovisnost.

Harington je bio na liječenju u odmaralištu u Konektikatu, koje je plaćao 95 hiljada funti mjesečno. Mnogi njegovi prijatelji i porodica su se, kaže glumac, iznenadili kad su saznali da ide na odvikavanje. Jako dobro je od svakog skrivao da je ovisnik.

Glumac nije pio alkohol već dvije i po godine, a najvažnija lekcija koju je naučio je da se čovjek zaista može promijeniti.

-Ljudi uvijek kažu “leopard ne mijenja svoje pjege”, ali prava istina je potpuno drugačija. To je zapravo najljepše od svega. To je ono što me držalo. Moguće je napraviti velike i korjenite promjene u svome životu i načinu kako kroz njega prolazimo, zaključio je.

IZVOR: AVAZ