Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoFADIL NOVALIĆ NIJE PRISUSTVOVAO PRIMOPREDAJI DUŽNOSTI NIKŠIĆU

FADIL NOVALIĆ NIJE PRISUSTVOVAO PRIMOPREDAJI DUŽNOSTI NIKŠIĆU

Današnjoj primopredaji dužnosti između novih i starih ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu nije prisustvovao dosadašnji premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

U Vladi FBiH je potvrđeno da primopredaji nije prisustvovao Novalić zbog ranije najavljenog puta.

 Susretu novoizabranih i dosadašnjih federalnih ministara nije prisustvovao Novalić zbog ranije najavljenog puta, a što je danas rekao i novoimenovani premijer Federacije Nermin Nikšić na današnjem sastanku. Tako je rekla i zamjenica premijera Novalića, dosadašnja federalna ministrica finansija Jelka Milićević – rečeno je u Vladi Federacije BiH.

Iako su se u javnosti pojavile informacije kako je bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić ostavio poruku, odnosno pismo novoizabranom premijeru, u Vladi kažu da za to ne znaju.

Koliko nam je poznato, niko nije spomenuo poruke – kazali su Faktoru u Vladi FBiH, dok je Nikšić novinarima izjavio da mu je Novalić “ostavio pismo u kojem je dio primopredaje”.

Sada već bivši premijer Novalić prije nekoliko dana se na društvenim mrežama oglasio u vezi sa završetkom mandata.

 Dragi građani i prijatelji, želim vam se zahvaliti na podršci koju ste mi pružili. Vaša hrabrost, snaga i odlučnost zaslužuje moj duboki naklon. Ovo je tek početak naše borbe sa nametnutom vladom u duhu kršćanskih vrijednosti. Jedno je sigurno, mi se nećemo umoriti.

Sve vas od srca pozdravljam i šaljem poruku – do konačne pobjede! – napisao je Novalić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -