Drugi čovjek na Mjesecu Buzz Aldrin oženio se četvrti put na svoj 93. rođendan

Drugi čovjek na Mjesecu Buzz Aldrin oženio se po četvrti put na svoj 93. rođendan. Izabranica Aldrinovog srca je 30 godina mlađa Ana Faur.

Informaciju o svadbi objavio je na svome Twitter profilu, a sa 63-godišnjom Faur zabavljao se već duži niz godina.

“Na moj 93. rođendan i dan kada mi je također darovana počast Žive legende zrakoplovstva, drago mi je objaviti da smo se moja dugogodišnja ljubav dr. Anca Faur i ja vjenčali. Spojili smo se u svetom braku na maloj privatnoj ceremoniji u Los Angeles i uzbuđeni su poput tinejdžera koji su pobjegli”, napisao je Aldrin na Twitteru.

Faur, trenutno radi kao izvršna potpredsjednica Buzz Aldrin Ventures LLC, a na njezinoj stranici na LinkedInu navedeno je da radi za kompaniju od 2019. godine. Doktorirala je hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu u Pittsburghu

Aldrin se do sada tri puta ženio i razvodio, s Joan Ann Archer je bio u braku od 1954. do 1974., sa Beverly Van Zile od 1975. do 1978. i sa Lois Driggs Cannon od 1988. do 2012. godine.

Drugi čovjek koji je dotaknuo površinu Mjeseca ima troje djece – Jamesa, Janice i Andrewa i to sa prvom suprugom. Ima jednog unuka, Jeffreya Schussa, od kćeri Janice, tri praunuka i jednu praunuku.

Dana 16. jula 1969 godine Aldrin, Neil Armstrong i Michael Collins poletjeli su sa Zemlje u svemir u misiji kao nijedna druga, s ciljem da se čovječanstvo po prvi put spusti na Mjesec.

Povukao se iz NASA-e 1971. godine, a 1998. godine osnovao je ShareSpace Foundation, neprofitnu organizaciju za promicanje širenja istraživanja svemira s posadom.

Nakon što je ušao u historijske knjige, Aldrin je rekao da se borio kroz mračno vrijeme tijekom kojeg nije znao što bi trebao učiniti sa svojim životom. Borio se s depresijom i alkoholizmom, ali sada je “čist” već više od 40 godina. (Klix.ba)

Pročitajte zanimljivosti: Zanimljivo: Priča o BUDALI i PAMETNOM