Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeAktuelnoDodik:RS donijeti zakon kojim će LGBT aktivistima zabraniti prilaz školama i fakultetima

Dodik:RS donijeti zakon kojim će LGBT aktivistima zabraniti prilaz školama i fakultetima

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u jučerašnjem nastupu za TV K3 rekao je da će RS u narednim mjesecima donijeti zakon kojim će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti pristup, vrtićima, školama i fakultetima.

Osim brojnih političkih tema Dodik je komentarisao napad na LGBT aktiviste u Banjoj Luci.

“Okupi se neka grupa ovih homoseksulanih organizacija, gori čitav svijet. Jeste, tačno je, Milorad Dodik je dobio najmanje 15 pisama raznih udruženja, koje se bave tradicijom i koje se bave obrazovanjem, da to njih uznemirava. Onda smo rekli, ljudi, daj nemojte to raditi. Druga stvar, 95 posto tih koji bi učestvovali u tim manifestacijama u Banjoj Luci, tih homoseksualnih, dolaze sa strane”, rekao je Dodik.

$bp(“Brid_79651557”, {“id”:”38965”,”width”:”642”,”height”:”361”,”video”:”1268589”,”autoplay”:0,”shared”:true});

Dodao je da to jeste sloboda čovjeka i da on to ne spori, “da upražnja ko hod šta hoće”.

“Ja nemam ništa protiv njih, osim toga da meni ne prilaze”, rekao je Dodik, te dodao zašto pripadnici LGBT zajednice misle da svojim ponašanjem nisu ugrozili većinu, kako je rekao, koja njeguje tradicionalne vrijednosti.

Predsjednik RS otišao je i korak dalje najavivši donošenje novog zakona u Narodnoj skupštini RS-a koji će se odnositi na LGBT aktiviste.

“Republika Srpska će u narednih nekoliko mjeseci donijet zakon u kojem će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti prilaz obrazovnim ustanovama. Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći da rade, neće moći da prilaze, neće moći da vrše propagandu. Zašto mislite da mi nemamo pravo da to uradimo?”, rekao je Dodik.

Pročitajte i ovo: Dodik negodovao zbog himne BiH, izašao iz sale pa prigovarao Cvijanović

Pratite nas na facebook akter.ba

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -