Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoDobila je na lutriji, ali nije htjela promijeniti ništa

Dobila je na lutriji, ali nije htjela promijeniti ništa

Tvrdi da su ona i suprug bili sretni što nisu dobili milione jer to ne bi mogli potrošiti

Dobitak na lutriji bio je ostvarenje sna za Janice Bryant, ali umjesto da se razbacuje dizajnerskim markama i skupim stvarima, ona je, kako kaže, nastavila voziti svoj korišteni automobil, te kupovati u dobrotvornim trgovinama. 63-godišnja udovica Janice Bryant iz St Ivesa u Cambridgeshireu, kaže da se sjeća trenutka kada je vidjela svoje lutrijske brojeve na TV ekranu kao da je bilo jučer, piše The Sun.

Davne 2000. godine, bivša informatička poslovna analitičarka osvojila je nevjerojatnih 43 000 funti (48 955 eura), no štedljiva žena nije nimalo promijenila svoj stil života.

Keith i ja smo tada bili sretni što nismo osvojili milione jer ih nikad ne bismo potrošili – rekla je Janice, te dodala da joj je suprug nažalost preminuo 2005. godine.

Osvrćući se na svoju pobjedu, prisjeća se: “Rano sam legla u krevet nakon iscrpljujućeg dana provedenog u Londonu. Opuštala sam se, a onda je Keith skakutajući sišao niz stepenice s divljački uzbuđenim izrazom lica.” Janice tada pogledala u ekran televizora i vidjela svojih pet brojeva i bonus lopticu. Nije mogla vjerovati.

– Keith je izgledao kao da će udariti u strop ili pasti na pod. Ali iz nekog razloga, ja sam bila potpuno hladna i ravnodušna. 43.000 funti nije novac koji možete samo tako pokupiti, pa je, umjesto toga, Keith morao potpisati poleđinu listića i podići ček u sjedištu lutrije u Watfordu. Čak smo dobili i letak o upravljanju našim novcem, ali već sam znala, bili smo previše štedljivi da bismo sve bacili na gluposti. Ja volim povoljne ponude, uvijek jesam i uvijek ću, i nije bilo nikakve šanse da sendviče od usoljene govedine zamijenimo kavijarom – našalila se Janice.

Prijatelji su pretpostavili da će sve potrošiti brzo, ali par je ostao u svojoj udobnoj seoskoj kućici, a Janice je svoju Nissan Micru zamijenila za polovnu Vauxhall Corsu u lokalnom salonu polovnih automobila.

– Nisam trebala sportski automobil ili vrhunski BMW, jedino što mi je bilo važno je da me odvede od tačke A do tačke B – otkrila je.

Janice volontira u svojoj lokalnoj dobrotvornoj trgovini gdje je uvijek i kupovala svoju odjeću.

– Nećete me uhvatiti u dizajnerskim trgovinama, imam tajice za 2,75 funti (3,13 eura), a moje majice koštaju manje od funte. Mislim da je najviše što sam ikad potrošila 11 funti /12,53) na polovan zimski kaput – dodala je.

Pročitajte i ovo: Zanimljivosti: U Danskoj postoje knjižare u kojima možete posuditi osobu umjesto knjige

Pratite nas na facebook akter.ba – Dobila je na lutriji, ali nije htjela promijeniti ništa

Dobila je na lutriji, ali nije htjela promijeniti ništa

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -