Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoDEMOKRATA KENNEDY SE KANDIDOVAO ZA PREDSJEDNIKA NA IZBORIMA 2024.

DEMOKRATA KENNEDY SE KANDIDOVAO ZA PREDSJEDNIKA NA IZBORIMA 2024.

Demokrata Robert Francis Kennedy Jr., aktivista protiv vakcina i potomak jedne od najpoznatijih političkih porodica u SAD, kandidovao se u trci za predsjednika na izborima 2024. godine.

Kennedy je u srijedu podnio izjavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji i na taj način izazvao aktuelnog predsednika Jae Bidena za nominaciju demokrata, objavio je AP.

Kennedy (69), sin ubijenog Roberta F. Kennedyja, nekada je bio autor bestselera i advokat za životnu sredinu.

Kennedy je, međutim, prije više od 15 godina, postao jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcinacije, tvrdeći da vakcine nisu bezbjedne.

Stručnjaci za javno zdravlje, pa čak i članovi njegove porodice, opisali su njegov rad kao obmanjujući i opasan, objavila je američka agencija.

Kennedy je dugo bio uključen u pokret protiv vakcina, ali su se napori intenzivirali nakon pandemije i razvoja vakcina protiv korone.

Kennedyjeva dobrotvorna organizacija protiv vakcina, Children’s Health Defense, napredovala je tokom pandemije, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. godini na 6,8 miliona dolara, prema podnescima podnijetim regulatornim organima za dobrotvorne organizacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -