Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiBiHDelegacija iz Crne Gore stigla u Potočare kako bi odala počast žrtvama...

Delegacija iz Crne Gore stigla u Potočare kako bi odala počast žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Crne Gore, koju čine ministrica rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministrica prosvjete i nauke Anđela Jakšić Stojanović, ministrica evropskih poslova Maida Gorčević, te državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović, stigla je u Potočare kako bi odala počast žrtvama genocida u Srebrenici. Potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović također je najavila da će predvoditi delegaciju parlamenta na obilježavanju 11. jula.

Ova delegacija se pridružuje drugim predstavnicima vlasti i organizacija iz Crne Gore koji su prethodnih godina dolazili na obilježavanje ovog tužnog događaja. Prije tri godine, tadašnji predsjednik Milo Đukanović je prisustvovao obilježavanju, a s njim su došli i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, te poslanici Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović.

Prošle i pretprošle godine, delegaciju Crne Gore predvodio je Dritan Abazović, tadašnji premijer, zajedno sa svojim kabinetom.

Ovo putovanje ima za cilj odavanje počasti žrtvama genocida u Srebrenici i podsjećanje na važnost suočavanja s prošlošću i promociju mira i pomirenja u regiji.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju je delegacija iz Crne Gore donijela sa sobom, je simbol podrške i osude svih zločina protiv čovječnosti.

Obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici je važan trenutak za cijelu regiju, jer podsjeća na potrebu za pravdom i odgovornošću za zločine počinjene tokom rata.

Delegacija iz Crne Gore će se pridružiti tisućama ljudi koji dolaze iz raznih dijelova svijeta kako bi se prisjetili i odatli počast žrtvama Srebrenice, te doprinijeli izgradnji trajnog mira i pomirenja u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -