Da li će princ Hari i Megan biti na krunidbi: Neće morati kleknuti pred svojim ocem

Ipak je to njegov sin, a kralj stvarno želi dugoročno pomirenje, istakla je Nikol

Kraljevska stručnjakinja Kejt Nikol (Katie Nicholl) razgovarala je s ET-jem u ponedjeljak i otvorila priču o nadolazećem krunisanju kralja Čarlsa III. (Charlesa III.) i kako bi to moglo biti katalizator za ozdravljenje, unatoč izvještajima i glasinama da Hari (Hary) i supruga Megan Markl (Meghan Markle) možda neće biti pozvani na historijski događaj.

– Nisam siguran da su izvješća o tome da je Hariju odbijen poziv na krunisanje tačna – rekala je Nikol. 

Dodaje i to da njen izvori bliski kralju kažu da će on pružiti maslinovu grančicu i da će pozvati Megan i Hari na krunisanje.

– Planovi za krunisanje se revidiraju i ažuriraju, a jedna od kraljevih želja je da se kraljevske vojvode ne tjeraju da kleče kao što su bili na prijašnjoj ceremoniji – rekla je Nikol. 

To znači da Hari neće morati kleknuti pred svojim ocem. Ali ovo je pod pretpostavkom da će Hari biti na krunisanju.

Što se tiče Harijevog prisustva na događaju, Nikol je objasnila: 

– Koliko sam shvatila, Bakingamska palača u ovoj fazi još nije potvrdila popis gostiju. Još uvijek rade na tome. Još uvijek se smatra da je još rano.

U konačnici, kralj Čarls će vjerojatno i dalje gajiti nadu da se stvari mogu popraviti, kako zbog porodici, tako i zbog očuvanja obraza u javnosti.

– Ipak je to njegov sin, a kralj stvarno želi dugoročno pomirenje. Ali bilo je zanimljivo čuti HarIja kako kaže da je lopta na dvorištu kraljevske porodice – kaže Nikol, referirajući se na Harijeve primjedbe o njegovoj porodici.

Dodaje da ako dođe do krunisanja, da će lopta biti na terenu Saseksa.

– Zato mislim da će dobiti poziv od kralja, mislim da želi biti velikodušan, mislim da želi uzeti list iz kraljičine knjige. Mislim da on u konačnici želi zaliječiti rascjep i želi svog sina na krunisanju pa mislim da će biti pozvani. Onda će Hari i Megan odlučiti hoće li doći – navela je Nikol.

Što se tiče ponovnog susreta između Harija i njegovog brata, princa Vilijama (Williama), Nikol je rekla da smatra da je “bilo kakvo pomirenje između Vilijama i Harija sigurno daleko”.

Uz objavljivanje Harijevih novih memoara, Spare, koji su dobili veliki publicitet, u utorak, čini se da se bratska svađa neće uskoro prekinuti, piše MSN.

IZVOR: AVAZ