Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoCristiano prodao Zlatnu loptu: Evo šta je s tim novcem uradio...

Cristiano prodao Zlatnu loptu: Evo šta je s tim novcem uradio…

Zlatne lopte Cristiana Ronalda izložene su u njegovu muzeju na Madeiri. Četiri kipića su prava, a jedan je vjerna replika.

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo u svojoj kolekciji ima čak pet Zlatnih lopti, ali u njegovoj trofejnoj tribini danas su samo četiri prava kipića i jedna replika. Tu je, naime, prodao i oduševio javnost potezom koji je slijedio.

Mediji s Otoka javljaju kako je svoju prvu Zlatnu loptu osvojenu u Real Madridu, onu iz 2013. godine, donirao u dobrotvorne svrhe. Na aukciji zaklade “Make A Wish” kupio ju je izraelski milijarder Idan Ofer za 645.000 dolara.

Ovaj humani gest je uradio kako bi pomogao udruzi koja se brine o teško bolesnoj djeci.

Dao napraviti repliku i zamijenio pravu koja je bila u njegovu muzeju

Ronaldo ju je predao tek kad su mu izradili tačnu repliku, a ona je danas izložena u njegovu muzeju na Madeiri, dok pravi primjerak sad čuva izraelski biznismen u svojoj kolekciji. Novac je otišao organizaciji koja pruža podršku djeci s teškim bolestima i drugim problemima.

Inače, Ofer je milijarder koji živi u Engleskoj, ima 62 godine i obogatio se međunarodnim poslovima na uvozu nafte te svojoj firmi koja se bavi kemikalijama.

U nogometu je još od 2017. godine, kad je kupio 32 posto dionica Atletico Madrida, a kasnije je postao i većinski vlasnik portugalskog Famalicaa. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na gotovo deset milijardi dolara.

Pročitajte slične sadržaje: Cristiano Ronaldo plakao u Kataru

Pratite nas na Facebook akter.ba – Cristiano prodao Zlatnu loptu: Evo šta je s tim novcem uradio…

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -