Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoĆiro se posljednji put u javnosti pojavio u društvu sina Miroslava

Ćiro se posljednji put u javnosti pojavio u društvu sina Miroslava

Hrvatski nogometni trener Miroslav Blažević preminuo je nakon teške bolesti u 88. godini života.

Posljednjih nekoliko mjeseci vodio je tešku borbu s karcinomom, koji se proširio na jetra, a ranije na rebra i zdjelicu. Karcinom prostate dijagnosticiran mu je 2011. godine, ali tada se uspio othrvati teškoj bolesti.

Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi, ali u rujnu 2019. godine vratila se teška bolest. Nažalost, ovog puta Ćiro nije uspio izaći kao pobjednik iz teške bitke.

Posljednji put u javnosti viđen je u šetnji Zagrebom, a s njim u društvu bio je njegov sin Miroslav.

Centrom grada Ćiro je prije dvije sedmice prošetao u sportskom izdanju dok je sina Miroslava držao pod ruku.

Sin Miroslav uz oca je bio do samog kraja, a osim njega Ćiro je imao kćerke Barbaru i Catherine, koje je dobio u dugogodišnjem braku sa suprugom Zdenkom.

“Moj sin dođe i kaže: ‘Tata, to si isto govorio da ćeš umrijeti i prije pet godina.’ On želi ublažiti ovu istinu, a doktori su digli ruke od mene”, rekao je ranije Ćiro za Story.

“U svakom slučaju nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. I koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio, i to od najranije mladosti”, dodao je legendarni trener.

Iako je poznat po svom vedrom držanju i optimizmu “trener svih trenera” sve se rijeđe pojavljivao u javnosti otkako mu je prije godinu i pol bio dijagnosticiran rak prostate.

“Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći.

U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo. Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja…’, napisao je Ćiro ovog ljeta na svom Facebook profilu.

Pročitajte i ovo: PREMINUO ĆIRO BLAŽEVIĆ Trener svih trenera izgubio bitku sa opakom bolešću

Pratite nas na Facebook akter.ba – Ćiro se posljednji put u javnosti pojavio u društvu sina Miroslava

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -