Četvrtak, 22 Februara, 2024
HomeAktuelnoBUDVA: UKOLIKO GRADOM BUDETE HODALI U KUPAĆEM, PLATIT ĆETE  KAZNU

BUDVA: UKOLIKO GRADOM BUDETE HODALI U KUPAĆEM, PLATIT ĆETE  KAZNU

Kao i u Splitu i Dubrovniku, lokalna uprava u Budvi planira da turiste i mještane koji se budu kretali u zoni Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dijela odjeće – lokalna policija kazni 200 eura.

To se navodi u nacrtu Odluke o komunalnom redu, koja je prošla javnu raspravu, a zeleno svjetlo da bi stupila na snagu čeka od lokalnog parlamenta, pišu Vijesti.

Vijestima su iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove saopštili da je nacrtom odluke u članu 39 stav 1 tačka 8 definisano da je zabranjeno hodanje u kupaćem kostimu ili bez dijela odjeće u zoni Starog grada i gradskim ulicama, osim u kupališnoj zoni.

Članom 79 stav 2 propisao je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu odnosno privrednom društvu i fizičko lice u iznosu od 200 eura do 1.000 eura – navodi se u pisanom odgovoru koji je dostavljen Vijestima.

Kako je objašnjeno, nadzor nad sprovođenjem ove odluke vrši organ za komunalne poslove, odnosno drugi organ lokalne uprave, ukoliko su ovom odlukom u njegovoj nadležnosti utvrđeni pojedini poslovi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -