Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoBogučanin i Drakul ostaju u pritvoru i naredna dva mjeseca

Bogučanin i Drakul ostaju u pritvoru i naredna dva mjeseca

Osumnjičeni za promet većih količina droge

Sud Bosne i Hercegovine je odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora donio rješenje kojim je osumnjičenima Amelu Bogučaninu i Bojanu Drakulu produžen pritvor za naredna dva mjeseca, zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga predviđenih članom 132. stav 1. tačka a), b) i c) ZKPBiH, a koji pritvor po ovom rješenju može trajati do 13.3.2023. ili do nove odluke Suda.

– Osumnjičenima je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. i 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZBiH, a zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga iz člana 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKPBiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo- saopćeno je iz Suda BiH.

Njih dvojica su prije mjesac uhapšeni u akciji „Hornet“ koji su MUP RS i MUP KS proveli u Foči i Sarajevu.

Sumnja se da su organizovali i bili članovi grupe ljudi, pa su tako kontinuirano u periodu od 2019. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, prethodno komunicirajući putem zaštićenih i kriptovanih aplikacija Sky i Anom, dogovorili neovlašteni promet većih količina opojnih droga sa područja Crne Gore na teritorije BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Također se sumnja da je ova narkogrupa bila u komunikaciji s Adelom Kabašem i Aleksandrom Nikolićem kao i s drugim osobama iz Istočnog Sarajeva i Foče.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -