Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeAktuelnoApple predstavio revolucionarni proizvod

Apple predstavio revolucionarni proizvod

Nakon sedam godina razvoja Appleov uređaj za proširenu stvarnost napokon je predstavljen. “Uz Vision Pro više niste ograničeni zaslonom”, rekao je Tim Cook predstavljajući novitet. Sustav je daleko više fokusiran na proširenu stvarnost nego na virtualnu. Tvrtka je osvježila ovu novu paradigmu kao “prostorno računalstvo”.

Uređaj za proširenu stvarnost stapa virtualnu stvarnost sa stvarnim svijetom. Djeluje vašim očima, rukama i glasom. Apple je pokazao kako uređaj radi s aplikacijama, videozapisima i fotografijama, nudeći ogroman zaslon za sav vaš sadržaj. Također, njime se mogu igrati videoigre i gledati 3D filmovi.

To je način interakcije s računalnim korisničkim sučeljem – nešto što tvrtka naziva vrstom ulaznog uređaja sličnog mišu ili trackpadu. Uređaj je iznenađujuće sličan ranijim renderima koji su procurili.

Hardver ima novu značajku pod nazivom EyeSight, koja koristi prednji zaslon za otkrivanje vaših očiju drugim ljudima u prostoriji. Vision Pro bežično radi s Mac računalom i s Mac perifernim uređajima.

Uređaj pokreće M2 čip koji je uparen s R1 čipom kako bi se stvorio dvoprocesor. Vision Pro može snimati prostorne fotografije i videozapise. Također može simulirati mračno kazalište u svijetloj sobi. Bob Iger se pridružio eventu i rekao da možete ići u Disney World putem uređaja. Sport, koncerti… sve kroz VR.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -