Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoALEKSANDAR VUČIĆ DONIO ODLUKU: POVLAČIM SE SA ČELA SNS-A

ALEKSANDAR VUČIĆ DONIO ODLUKU: POVLAČIM SE SA ČELA SNS-A

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da od 27. maja neće više biti predsjednik Srpske napredne stranke, ali je rekao da će ostati član.

Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret bit će širi od SNS-a i volio bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zamijeniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS – rekao je Vučić.

O tome kako će odgovoriti pripadnicima opozicije koji su osporili njegov legitimitet, predsjednik Srbije je rekao da će im predložiti pokretanje ustavne procedure.

Potrebno im je dvije trećine zastupnika, nek se sakupe svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kada izglasaju da je sporan moj legitimitet, idemo na referendum da vidimo želi li narod smjenu predsjednika. Bit ću predsjednik dok me narod hoće, a kad narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njihove interese, onda će prestati biti predsjednik – rekao je Vučić za TV Prva.

On je ocijenio da ga poštuju čak i oni koji ga mrze i da, imajući to u vidu, on već zna kakvi će rezultati biti ako dođe do referenduma.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -