Utorak, 16 Jula, 2024
HomeCrna HronikaAkcija "Start" rezultirala hapšenjem osumnjičenih za trgovinu narkoticima

Akcija “Start” rezultirala hapšenjem osumnjičenih za trgovinu narkoticima

Operativno-taktička akcija pod nazivom “Start” realizovana je u pet lokacija u Sarajevu, tokom koje su izvršeni i pretresi. Ova akcija je donijela rezultate u vidu hapšenja četiri osobe, koje su se nalazile na obradi u prostorijama FUP-a.

Prema riječima Azre Bavčić iz Tužilaštva KS, nakon ispitivanja dvije osobe su puštene, dok su dvije predate u nadležnost Tužilaštva KS. Oni su identifikovani kao Harun Babić i Edhem Šljivo, a osumnjičeni su za trgovinu narkoticima.

Osumnjičeni će biti zadržani u prostorijama Tužilaštva KS narednih 24 sata, nakon čega će postupajući tužitelj predložiti nadležnom sudu o daljem procesuiranju.

Navedeno nije prvi put da je Edhem Šljivo povezan sa izvršenjem kriminalnih aktivnosti. U aprilu 2022. godine, Šljivo je bio uhapšen zbog sumnje da je pucao u Rijada Drakovca na Trgu heroja u Hrasnom. Također, bio je i žrtva pucnjave na Ferhadiji 2016. godine, kada je na njega pucao Emir Kundo.

Ova akcija FUP-a još jednom potvrđuje odlučnost bh. institucija u suzbijanju trgovine narkoticima i borbi protiv organiziranog kriminala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -