Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPreminuo istaknuti novinar i društveni aktivista iz Kalesije

Preminuo istaknuti novinar i društveni aktivista iz Kalesije

Život i karijera

Istaknuti novinar i društveni aktivista iz Kalesije preminuo je nedavno. Rođen je 1. septembra 1972. godine u naselju Sarači. Nakon završene srednje škole u Kalesiji, stekao je zvanje diplomiranog menadžera javne uprave na fakultetu “Apeiron” u Banjoj Luci.

Uloga u Armiji RBiH

Od 1992. do 1995. godine, bio je aktivan pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njegova posvećenost zemlji nastavila se kroz novinarstvo, gdje je započeo svoju karijeru 1996. godine.

Novinarska karijera

Prvo je radio u Radio “Kalesiji”, a od 1998. godine bio je suradnik Radija “FERAL”. Kao dopisnik, pisao je za brojne medije u Bosni i Hercegovini, kao i u Hrvatskoj.

Društveni angažman

Osim novinarstva, aktivno je sudjelovao u društvenom životu. Bio je savjetnik načelnika kalesijske općine za odnose s javnošću. Također je bio član Skupštine RTVTK, član Školskog odbora MSŠ Kalesija i različitih sportskih i nevladinih organizacija.

Detalji sahrane

Prema informacijama koje je objavio Radio Feral, tačan termin ukopa i dženaze bit će objavljen naknadno. Ovaj gubitak ostavlja veliku prazninu u zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -