Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSahrana policajca Marana: Prijatelji, kolege i građani odali počast

Sahrana policajca Marana: Prijatelji, kolege i građani odali počast

Oproštaj od hrabrog policajca

Osim članova porodice, sahrani ubijenog policajca prisustvovali su prijatelji, kolege i brojni građani. Svi oni okupili su se kako bi odali počast hrabrom policajcu Maranu, koji je izgubio život na tragičan način.

Izjave kolega i nastavak istrage

Nakon sahrane, načelnik Pete policijske uprave Policijske stanice Bosanska Krupa, Omer Tahirović, u ime kolega se oprostio od Marana. Tahirović je novinarima rekao da istraga o ovom događaju još uvijek traje. Istakao je da će mediji i javnost biti obaviješteni o novim informacijama nakon završetka istrage.

Tragičan incident

Podsjećamo, 24. oktobra maloljetni napadač, koji nema ni punih 15 godina, napao je policijske službenike. Ušao je u dežurnu službu Policijske stanice Bosanska Krupa i nožem zadao udarce u grudni koš dvojici policajaca. Nažalost, policajac Maran smrtno je stradao, dok je drugi službenik, Avdo Hasanović, povrijeđen i zbrinut u kantonalnoj bolnici.

Dan žalosti u regiji

U Bosanskom Novom i Unsko-sanskom kantonu danas se obilježava Dan žalosti. Ovaj dan posvećen je sjećanju na stradale policajce i pružanju podrške njihovim porodicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -