Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSaobraćajna situacija u BiH: Magla i radovi otežavaju vožnju

Saobraćajna situacija u BiH: Magla i radovi otežavaju vožnju

Magla i vlažni kolovozi

Subotnje jutro donosi smanjenu vidljivost u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na oprez i savjetuju korištenje sigurnosnog pojasa.

Saobraćajne obustave i radovi

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je slobodan za sve kategorije vozila. Ipak, u Donjoj Jablanici saobraćaj je usporen zbog privremene saobraćajne signalizacije.

Obustava saobraćaja na putu Jablanica-Blidinje i dalje ostaje na snazi. Zbog radova na dalekovodu, očekuju se kratkotrajne obustave na magistralnom putu M-4 Tuzla-Lukavac, posebno u naselju Bukinje.

Održavanje auto trke

Danas i sutra, od 10 do 18 sati, dolazi do obustave saobraćaja na regionalnom putu Igman-Bjelašnica. Ova obustava je uslovljena održavanjem brdske auto trke Formula Driver.

Sanacioni radovi na autoputevima

U tunelu Ivan, kao i na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, saobraća se usporeno. Na magistralnim putevima, kao što su Matuzići-Doboj i Rogatica-Ustiprača, također se izvode sanacioni radovi uz usporeno propuštanje vozila.

Granični prijelazi i teretni saobraćaj

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju dugo. Na prijelazu Karakaj zabranjen je ulaz za vozila preko 5 tona, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternative.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -