Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHŠokantno maltretiranje u srednjoj školi: Učenici u znak podrške oblače se u...

Šokantno maltretiranje u srednjoj školi: Učenici u znak podrške oblače se u crno

Maltretiranje uključuje fizičko zlostavljanje

Nedavne vijesti iz jedne srednje škole potresle su javnost. Naime, otkriveno je da su stariji učenici maltretirali niže razrede. Prema saznanjima, pojedinci su zlostavljali druge učenike u školskom toaletu uz pomoć kaiševa.

Gest podrške srednjoškolaca

Iako su se nepravde počinile od strane nekih učenika, gest učenika četvrtog razreda pokazuje solidarnost. Ovih dana, mnogi su došli u školu obučeni u crnu odjeću, čime su izrazili podršku vršnjacima koji trpe zlostavljanje.

Kazne su izazvale zabrinutost roditelja

Nažalost, počinioci maltretiranja su kažnjeni samo smanjenim vladanjem i zabranom odlaska na ekskurziju. Roditelji su zabrinuti zbog blage kazne, s obzirom na to da se strah od zlostavljača nastavlja. Učenici koji su trpjeli maltretiranje i dalje se susreću sa svojim agresorima svakodnevno.

Zakon i pravilnici u sukobu

Preporučena kazna potekla je od nove ministrice Naide Hota Muminović, koja se pridržava pravila. Međutim, roditelji ističu da zakon, koji je iznad pravilnika, omogućava isključenje učenika u ovakvim slučajevima.

Apel za hitnu reakciju

Ova situacija zahtijeva hitnu reakciju nadležnih. Potrebno je osigurati sigurno okruženje za sve učenike, bez straha od nasilja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -