Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHMinistar Nešić: Nema dokaza o obukama za terorističke napade u BiH

Ministar Nešić: Nema dokaza o obukama za terorističke napade u BiH

Izvještaj Tužilaštva BiH

Tužilaštvo BiH, uz podršku partnerskih agencija, završilo je istragu po navodima ministra Heleza. Nakon provjera obavljenih 6. maja, donesena je naredba o neprovođenju istrage. Nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na postojanje osnovane sumnje za počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom BiH.

Reakcija ministra sigurnosti

Ministar sigurnosti Nenad Nešić izrazio je uvjerenje da bi najmoćnije policijske i obavještajne agencije, poput SAD-a, dobile informacije o bilo kakvim kampovima u BiH. Naglasio je da nema podataka koji bi ukazivali na postojanje takvih objekata, posebno u Republici Srpskoj (RS).

Ambasada SAD-a i izvještaji iz Moldavije

Povodom zabrinjavajućih informacija iz Moldavije, ambasada SAD-a je upozorila na potencijalne kampove u RS-u. Međutim, Nešić je ponovio da sigurnosne agencije u BiH ne raspolažu takvim saznanjima.

Odgovor ruske ambasade

Na situaciju se osvrnula i ambasada Rusije u BiH. Predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, komentarisao je obaveštenja o demizaciji Rusije tokom sastanka s Miloradom Dodikom. Iz ruske ambasade odgovaraju da su tvrdnje o obučavanju mladih za izazivanje nereda u potpunosti neutemeljene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -