Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIstraga o napadu u Bosanskoj Krupi: Stručnjaci upozoravaju na društvene probleme

Istraga o napadu u Bosanskoj Krupi: Stručnjaci upozoravaju na društvene probleme

U Bosanskoj Krupi se još uvijek traju istraga o motivima napada na Policijsku stanicu, koji je počinio maloljetnik. Stručnjak za sigurnost, Safet Mušić, naglašava da ovaj incident nosi obilježja terorizma.

Potreba za drugačijim pristupom istrazi

Mušić ističe da pristup istrazi mora biti drugačiji, s obzirom na to da se radi o maloljetniku. Ovaj slučaj otvara pitanja o odgovornosti društva u odgoju i obrazovanju djece.

Uloga porodice i obrazovnog sistema

Stručnjak je ukazao na to da društvo nije dovoljno uradilo kako bi se spriječili ovakvi incidenti. Odgoj u porodici i obrazovni sistem moraju biti prioriteti. Obaveze psihologa i pedagoga u školama trebaju biti jasno definisane i podržane od strane ministarstava obrazovanja.

Prepoznavanje ranih znakova problema

Mušić napominje da su, uz nastavnike, psihologi i pedagozi ključni u prepoznavanju ranih znakova promjena u ponašanju djece. Njihova pomoć može značajno utjecati na djecu i suzbijanje pojavnosti nasilja.

Neophodnost adekvatnih pristupa

Pitanje sigurnosti mladih u savremenom informatičkom svijetu postaje sve važnije. Potrebno je raditi na razvoju adekvatnih pristupa kako bi se mladi odvratili od negativnih pojava i nasilja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -