Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSmanjena vidljivost i radovi na putevima u Bosni i Hercegovini

Smanjena vidljivost i radovi na putevima u Bosni i Hercegovini

Povećana opasnost na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini zabilježena je smanjena vidljivost zbog magle. Ova pojava se posebno osjeća u pojedinim gradovima i uz kotline rijeka. Vozači su upozoreni kako je važno voziti maksimalno oprezno. Također, potrebno je držati propisano odstojanje između vozila.

Stanje na magistralnim putevima

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar, saobraćaj je omogućen za sve vrste vozila. Ipak, na području Donje Jablanice, saobraćaj je usporen zbog privremene regulacije. Na magistralnom putu Jablanica-Blidinje i dalje je na snazi obustava saobraćaja.

Radovi na autocestama

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, na autocesti Sarajevo sjever-Butila, vozila se kreću jednom trakom, a saobraćaj se usporava. Slična situacija je i na dionici Podlugovi-Visoko gdje se brzo kreće na 60 km/h zbog postavljanja bukobrana.

Sanacioni radovi i sigurnost vožnje

Sanacioni radovi se trenutno izvode na nekoliko magistralnih puteva, uključujući Matuzići-Doboj i Kladanj-Živinice. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraćaj je ograničen za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta. Savjetuje se opreznija vožnja, posebno na gradskim saobraćajnicama.

Situacija na graničnim prelazima

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Međutim, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 5 tona na prelazu Karakaj. Teretna vozila se preusmjeravaju na prelaze Bratunac ili Rača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -