Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHLažne dojave izazvale paniku u školama Kantona Sarajevo

Lažne dojave izazvale paniku u školama Kantona Sarajevo

Dojave izazvale evakuaciju

Dojave o bombama stigle su u dvije obrazovne ustanove u Kantonu Sarajevo. Jedna od škola koju je vijest pogodila je Srednja ekonomska škola. U skladu s zakonom i standardnim protokolom, ubrzo je uslijedila evakuacija učenika i nastavnog osoblja.

Pregledi i istraga

Nakon evakuacije, izvršen je kontradiverzioni (KDZ) pregled kako bi se osigurala sigurnost svih prisutnih. Procedura evakuacije i pregleda pokazala se kao nužna u ovakvim situacijama. Ovakvi incidenti ne samo da uzrokuju uznemirenost, već i ometaju obrazovni proces.

Maloljetnici uhapšeni zbog lažnih dojava

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je pet maloljetnika povezanih s ovim slučajevima. Za troje od njih zatražen je maloljetnički pritvor. Ove mjere predstavljaju odgovor na sve učestalije lažne dojave koje ometaju rad institucija.

Mjere za sprečavanje budućih incidenata

Nakon ispitivanja slučaja, jučer je održan sastanak između članova Vlade KS i policijskog komesara Fatmira Hajdarevića. Donijete su odluke o sankcionisanju onih koji lažnim dojavama nerviraju građane i policiju. Roditeljima maloljetnika biće zatražena nadoknada materijalne štete.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -