Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNepoznati počinioci devastirali dječiji park "Plavi cvijet" u Goraždu

Nepoznati počinioci devastirali dječiji park “Plavi cvijet” u Goraždu

Teška šteta u dječijem parku

Tokom protekle noći, nepoznati počinioci su uništili dječiji park “Plavi cvijet” u Goraždu. Direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje, Emina Seliović, potvrdila je da su mobilijari parkirališta oštećeni, svjetiljke polupane, a putokazi odstraniti.

Povratak na mjesto zločina

„Od prošlog petka, prate nas ovakvi incidenti. Ja sam bila šokirana onim što sam jučer zatekla,“ rekla je Selimović. Najviše oštećenja zabilježena su na kućici u središtu parka, gdje su uništeni prozori, a mobilijar devastiran. Gajbica s igračkama, nažalost, također je zapaljena.

Park bez zaštite

Seliović je istakla da park nije osvijetljen i nema video nadzor. „Planirali smo realizaciju projekata javne rasvjete, ali se bojim da će to biti nedovoljno da spreči vandale,“ dodala je. Otežavajuća okolnost je nedostatak sigurnosnih mjera koje bi zaštitile ovaj prostor od vandala.

Izvor ljepote i zabave

Dječiji park “Plavi cvijet” poklonila je humanitarna organizacija “SOS Balkanes” iz Španije, simbol prijateljstva između Donostije i Goražda. Park nudi jedinstven prostor s raznim rekvizitima za igru i teatar, dok osoblje brine o ukrasnom drveću i biljkama koje ga krase.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -