Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTrebević Hills: Sigurna izgradnja uz poštovanje prirodnog ambijenta

Trebević Hills: Sigurna izgradnja uz poštovanje prirodnog ambijenta

Izgradnja kompleksa Trebević Hills izazvala je pažnju javnosti, ali su investitori spremni odgovoriti na sve sumnje. U saopćenju ističu da su uložili veliko znanje, vrijeme i sredstva u osiguranje stabilnosti kompleksa.

Geofizička istraživanja i zaštita okoliša

Kako bi se osigurala statička stabilnost, izvršena su dva geofizička istraživanja. Također, izrađeni su elaborati zaštite putnog pojasa Zlatište – Brus. Izvršeni su detaljni radovi neophodni za očuvanje prirode i stabilnost tla.

Impresivni građevinski poduhvati

Do sada je investirano deset miliona maraka u različite građevinske radove. Podignuto je stotinjak hidrogeoloških bušotina, kao i 160 šipova, koji su širine jednog metra i dužine od 16 do 30 metara. Ovi radovi predstavljaju visoke građevinske standarde i kvalitete koji su do sada bili neviđeni u našoj regiji.

Očuvanje prirodnog ambijenta

Investitori naglašavaju da je očuvanje prirodnog ambijenta ključno. Trebević Hills je planiran kao jedinstven kompleks koji se uklapa u prirodni okoliš. Njihov cilj je da izgradnja ne ometa vegetaciju i zemljište.

Saopštenje o sigurnosti projekta

Na kraju, predstavnici projekta odbacuju sve glasine o mogućim opasnostima, poput klizišta. Uvjereni su da su preduzeli sve potrebne mjere kako bi zaštitili okolinu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -