Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSarajevo se suočava s terorom: Dojave o bombama izazivaju uznemirenost među građanima

Sarajevo se suočava s terorom: Dojave o bombama izazivaju uznemirenost među građanima

U posljednje vrijeme, Sarajevo je postalo poprište uznemirujućih događaja. Nakon što su u školama zaprimljene dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, situacija se dodatno zakomplicirala.

Obaveze škola i reakcija policije

Prema važećim pravilnicima, kada škola primi obavijest o bombi, odmah obavještava policiju. Policija vrši evakuaciju i kontradiverzioni pregled, koji traje najmanje tri sata. Ove procedure su ključne za zaštitu učenika i zaposlenih.

Zabrinutost građana i zahtjevi za akciju

Građani su svakodnevno izloženi strahu i neizvjesnosti. Nakon novih dojava o bombama, roditelji su veoma uznemireni. Vijeće roditelja Kantona Sarajevo apeluje na nadležne institucije da hitno djeluju kako bi se ovaj problem riješio.

Ministar unutrašnjih poslova daje izjavu

U razgovoru s ministrom unutrašnjih poslova KS, Admira Katicom, postavili smo pitanje o broju zaprimljenih dojava o eksplozivnim napravama u proteklim danima. Ova informacija je od ključnog značaja za javnost, koja traži odgovore i očiglednu akciju.

Sve oči su uprte u nadležne institucije, dok se građani nadaju da će se pronaći rješenja za ovu prijetnju. Sigurnost je prioritet, i svaki izazov koji dolazi mora se riješiti brzo i efikasno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -