Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPolicija pokrenula potjeru zbog krijumčarenja migranata na području Kupresa

Policija pokrenula potjeru zbog krijumčarenja migranata na području Kupresa

Incident sa vozačem kombija

Na području Kupresa, policijski službenici pokrenuli su potjeru zbog sumnje na krijumčarenje migranata. Incident je započeo kada su policajci iz Tomislavgrada primili dojavu o sumnjivom kombiju koji se kreće iz smjera Posušja.

Blokada na cesti

Kada su pokušali zaustaviti vozilo marke Mercedes sa bh. registracijskim tablicama, vozač se pokušao okrenuti i pobjeći. Policija je postavila blokadu na cesti koristeći dva policijska vozila kako bi spriječila daljnji bijeg.

Probio blokadu i izazvao štetu

Iako su se policijski službenici potrudili, kombi je probio blokadu. Ovaj čin izazvao je značajnu materijalnu štetu na policijskim vozilima. Vozač se zatim uputio prema Šipovu.

Uhićenje vozača

Nakon što je kombi skrenuo u dvorište jedne crkve, vozač je napravio dodatnu štetu. Ubrzo nakon toga, policija ga je uspješno uhitila nekoliko stotina metara dalje. Prema posljednjim informacijama, nema prijavljenih povreda.

Obustava prometa

Zbog uviđaja i uklanjanja policijskih vozila, promet na tom dijelu magistralnog puta trenutno je obustavljen. Policijske snage nastavljaju raditi na rješavanju ovog incidenta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -