Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHRast vodostaja rijeke Bosne izazvao zabrinutost u Doboju i Maglaju

Rast vodostaja rijeke Bosne izazvao zabrinutost u Doboju i Maglaju

Padajine uzrokovale porast nivoa vode

Nakon obilnih padavina, vodostaj rijeke Bosne naglo raste. Ova situacija izazivala je zabrinutost među građanima, naročito u Maglaju i Doboju. Fotografije iz tih gradova jasno pokazuju trenutne uslove.

Ministar na terenu: Sevlid Hurtić i Mirnes Tukić obišli most

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sevlid Hurtić, sa načelnikom Doboj Juga, Mirnesom Tukićem, posjetili su most na rijeci Bosni između Mravića i Ševarlija. Ova posjeta imala je za cilj praćenje situacije i mjera prevencije.

Pripravnost nadležnih službi

Ministar Hurtić je istakao važnost pripravnosti svih nadležnih službi. Djelatnici prate nivo vodostaja kako bi mogli pravovremeno reagovati. Prema njegovim riječima, koordinacija između svih instanci je ključna za sprječavanje potencijalnih katastrofa.

Građani trebaju ostati oprezni

Nadležni apeliraju na građane da ostanu oprezni. Načelnik Tukić je naglasio da će stanovništvo biti redovno informisano o situaciji. Sve službe su u pripravnosti, a prioritet je sigurnost građana.

Preventivne mjere i budući koraci

Uz nadu da će mjere koje se poduzimaju biti dovoljne, Hurtić i Tukić su naglasili važnost prevencije. Ministarstvo planira nastaviti sa praćenjem stanja i radom na sprječavanju katastrofa koje su ranije pogodile BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -