Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIncident na Otoci: Pripadnik MUP-a KS iznosi svoju stranu priče

Incident na Otoci: Pripadnik MUP-a KS iznosi svoju stranu priče

Optužbe protiv Benjamina Sijerčića

Pripadnik MUP-a KS, Benjamin Sijerčić, javio se “Avazu” kako bi iznio svoju verziju događaja koji su se odigrali na Otoci. Sijerčić se suočava s optužbama da je napao vozilo ministra sigurnosti Nenada Nešića.

Sijerčićeva tvrdnja o napadu

On tvrdi da nije napao pratnju, već da je bio nevin žrtva. Navodi da je vozilo Audi počelo da mu daje signal da se pomakne, ali nije mogao odstupiti bez ugrožavanja drugih vozača. Na prvom skretanju za bazen, Audi ga je navodno stjerao s ceste.

Posljedice incidenta

Prema njegovim riječima, nakon udarca, pao je na trotoar, a prisutni svjedoci mogu potvrditi njegovu priču. Sijerčić ističe da su njegovo maloljetnu djecu traumatizirali događaji. Također, prijavio je da mu je slomljena ruka i da su mu prijetili pištoljima.

Reakcija Direkcije i daljnje istrage

Iz Direkcije su izjavili da nije bilo upotrebe sile te su zadržali Sijerčića kako bi ga predali MUP-u KS. Istragu je zatim preuzela SIPA, koja je sprovela pretres vozila i uzela izjave.

Sijerčićevi daljnji koraci

Sijerčić naglašava da ima dokumentaciju o povredama i da je angažovao advokata kako bi zaštitio svoja prava. Slika događaja je jasna i, kako ističe, mogu se provjeriti dodatni dokazi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -